"Kyllä vaan, kyllä vaan: luut on luotu liikkumaan. Kyllä vaan, kyllä vaan: vain puut on luotu seisomaan." SCB

torstai 16. helmikuuta 2012

Armyfit

Normaalisti mulla on keskiviikkosin jooga. Nyt oli sikäli outo keskiviikko että ei kiinnostanu, ei yhtään. Arvoin pitkin päivää että menenkö sinne ja että menisinkö sit ennen tai jälkeen joogan jumpalle. Jälkeen joogan on oikeesti turha ees kuvitella menevänsä koska loppurentoutus rentouttaa mut aina niin että oon ihan jossain toisessa maailmassa ja sit en haluu lähtee rikkomaan sitä pään sisästä rauhaa melusaan jumppaan. Joogaa ennen ei juuri mitään ollu tarjolla mut mietin et jos sit puntille.

Kohtalon johdatusta oli sit se että sain tekstiviestin että jooga on peruttu ohjaajan sairastumisen vuoksi. Muistin että tarjolla ois attack joten hyppäsin varaamaan sen saman tien. Attack on yks mun lempijumpistani. Hyppimistä, pomppimista, hyvää musiikkia, lihaskuntoo, maksimisykkeitä...ihanaa! Jos et tiedä mitä attack on, niin tässä on alkulämppäbiisi. Siitä saattaa saada jotain käsitystä :). Hirveen, hirrrrveen kivaa! Viisaammat väittävät että attack-tunti vastaa kympin juoksua mut en kyllä tiedä. Välillä tuntuu että ei todellakaan, ja aika usein tuntuu siltä että kymppi on helpompi juosta.


Noh, salin sivuilla huomasin että attack oli peruttu ja tilalla armyfit. Ihanaa! Koska mä vaihdoin salia vähän sen takia että siellä oli silloin just armyfitiä ja kuntonyrkkeilyä (ja toki muitakin syitä tälle oli...) mut sit kun mä tonne uudelle salille asti pääsin niin ne oli jo lopetettu sieltä, möh. Tarkotus oli laittaa palautetta sinne että ois kiva kun ois just noita erilaisempiakin jumppia eikä aina vaan niitä samoja pumppeja ja muita, mutta kun mä viihdyn siellä pumpissa ja muissa kuitenkin niin hyvin niin koko asia on jääny.

Nyt oli kuitenkin sitä armyfitiä tai jotain sen sovellusta - ohjaaja oli hälytetty sairasloman tuuraajaks ja sano itekin että vaikkei koskaan sais sanoo niin se sanoo silti että ei oo juurikaan ehtiny suunnittelemaan tuntia. Mä en ainakaan sitä huomannu. Mut hitto kuin kiva tunti! Huomas kyllä jo alkulämpöissä että nyt mennään eikä meinata. Sen jälkeen sit joka toinen biisi sykkeen nostatusta: juoksua, spurtteja, haaraperushyppyjä, polvennostojuoksua, paljon kaikkea missä mentiin nopeesti ja käytettiin samaan aikaan käsiä ja jalkoja. Joka toinen biisi lihaskuntoa. Eka lihaskuntobiisi alotettiin askelkyykkykävelyllä käsipainojen kanssa salin ympäri ja siinä kohtaa kävi mielessä että mitäköhän kaikkee on vielä edessä ;). Vuorotellen askelkyykkykävelyä ja sit tavan kyykkyjä yhdistettyinä hauiskääntöihin. Oi kuin oli ihanaa :)! Yks biisi pelkkiä punnerruksia: vuorotellen etunojaa ja ojentajapunnerrusta. Yks biisi vipareita ja pystypunnerrusta.

Funtionaalisia harjotuksia: painot käsissä yhden jalan vaakaan ja samalla kulmasoutu ja pystypunnerrusta yhdistettynä polvennostoon ja muita hauskoja yhdistelmiä. En oo silleen innostunu noista funktionaalisista että jaksaisin ottaa niitä saliohjelmaan kun en vaan jaksa jotenkin tehdä niitä, mut tolleen ohjattuna aina tajuun miten hyvii liikkeitä noi on missä keskitytään moneen lihasryhmään kerralla. Yks biisi pareittain: kottikärrykävelyä, vatsoja ja sit kannettiin kaveria reppuselässä ja kyykättiin. Kauheen kivaa, paitsi että mä oon niin korkeenpaikankammonen että en IKINÄ suostu kenenkään reppuselkään, en IKINÄ. Joten mun pari joutu vähän ikävästi vaan hengaamaan mutta ei voi mitään.

Joo, ja siis vaikka mitä. Yllättävän paljon yhteen tuntiin mahtuu. Parasta oli että ensimmäistä kertaa pitkään, pitkään aikaan sain jalat niin hapoille että ne ei liikkunu :D. Meidän piti pitkän kyykky-pito-sarjan jälkeen saksata kulmanojassa ja ne vaan pysähty ne jalat. Tai liikku ne, mutta äärimmäisen hitaasti.

Mut ihan paras tunti. Laitoin saman tien palautetta että tätä lisää. Ai että :).

1 kommentti: